Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Motoren op transport naar Abu Dhabi – met Meilink

Meilink ‘in the desert’

De klassieker in de woestijnrally’s, Abu Dhabi’s Desert Challenge, begint dit jaar op 25 februari. Om zeker te zijn dat de motorrijders dan ook van start kunnen, bestelde Impeco bij Meilink kisten voor het transport van de motoren. Wij leverden die verpakkingen waarna de coureurs zelf de motoren in de kisten laadden voor transport naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Prestigieus project van Impeco voor de W2RC

Impeco verzorgt de totale logistiek rondom internationale (sport)evenementen waaronder dit transport van motoren naar deze serie van de World Rally-Raid Championship (W2RC). Dakar is hiervan de bekendste maar die in de woestijn van Abu Dhabi is één van de oudste en meest toonaangevende rally’s wereldwijd. Een prestigieus project waarvoor Impeco moest kunnen vertrouwen op de kwaliteit en tijdige levering van de noodzakelijke verpakking: de kisten voor de motoren.

Lowerdeck in het vliegtuig

Walter Markink, accountmanager Meilink: “We hebben al eerder voor Impeco kisten gemaakt om motoren in te vervoeren. Nu moesten ze iets kleiner zijn omdat het transport lowerdeck in het vliegtuig was. Als materiaal hebben we Fins vuren ingezet in plaats van het Berken multiplex van de vorige keer. Dat type multiplex is nu veel duurder, dus dit is een betere oplossing. Natuurlijk is het toegepaste hout conform ISPM15. En we hebben de kisten geheel demontabel gemaakt met ‘simpele’ slotbouten en moeren.” Door deze robuuste en eenvoudige oplossing zijn de kisten ook inzetbaar voor het transport terug naar Nederland.

Verpakking voor heen- en terugweg

De 8 kisten zijn gemaakt bij Meilink Borculo en voorzien van logo’s en de verplichte symbolen. Vervolgens zijn ze op 6 februari geleverd bij Impeco in Duiven waar later een groot deel van de coureurs samenkwam om zelf hun motoren te verpakken. De rally in de woestijn bij Abu Dhabi is van 25 februari tot en met 2 maart. Daarna gaan de motoren weer in dezelfde kisten met een containerschip terug naar Nederland.

Meilink; ook verpakkingen voor unieke projecten

Wat ook verzonden moet worden, wanneer en naar welke bestemming dan ook, bij Meilink maken we er de verpakkingen voor. Op maat en op tijd, zoals hier voor de coureurs die dankzij onze verpakkingen eind deze maand op hun motoren aan Abu Dhabi’s woestijnrally meedoen. Wilt u weten welke oplossing wij voor uw project kunnen creëren? Check dan hier ons aanbod of neem contact met ons op.

 

 

Meilink is specialist in het ontwerpen, testen en produceren van industriële verpakkingen en het vakkundig verpakken, hightech reinigen en wereldwijd vervoeren van kapitaalgoederen. Met complete Chain Solutions, van ontwikkeling tot duurzaam hergebruik, staat Meilink als solide partner voor tijdige, onbeschadigde en flexibele leveringen van bedrijven in de maakindustrie.

Lees ook:

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Uit het artikel in Link Magazine nummer 1: De belangrijkste les die Peter Rikken leerde in zijn jaren bij Meilink is dat je meer goed moet doen dan dat je fout doet. ‘Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken, want als je niets probeert, kom je nergens....

Lees meer
UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

Op 24 januari 2024 bestaat ons mooie bedrijf maar liefst 150 jaar! In een tijd van grote technologische ontwikkelingen, snelle startups en vele prachtige bedrijven in de maakindustrie staat  Want hoe bijzonder is het dat je als bedrijf door de uitdagingen van...

Lees meer
CPT levering JBT productielijn in Shanghai

CPT levering JBT productielijn in Shanghai

Voor JBT FoodTech in St. Niklaas, België hebben wij een uniek grote luchttransportlevering in één enkele vlucht verzorgd. Maar liefst 21 maatwerkkisten met onderdelen van een geavanceerde productielijn voor het inblikken van melkpoeder gingen per vliegtuig vanuit...

Lees meer