CPT levering JBT productielijn in Shanghai

CPT levering JBT productielijn in Shanghai

Voor JBT FoodTech in St. Niklaas, België hebben wij een uniek grote luchttransportlevering in één enkele vlucht verzorgd. Maar liefst 21 maatwerkkisten met onderdelen van een geavanceerde productielijn voor het inblikken van melkpoeder gingen per vliegtuig vanuit Luxemburg naar Shanghai Pu Dong Airport. Een fraai staaltje ketenregie tussen machinefabrikant, weg- en lucht-transporteurs en douane voor een compleet arrangement Meilink logistieke diensten en industriële verpakkingsoplossingen.

Ketenregie

Meilink doet graag uit de doeken wat er achter de schermen bij kwam kijken: “Er was haast geboden, dus als Preferred Forwarder van JBT FoodTech zijn wij er toen bovenop gesprongen om de zending per luchtvracht te regelen. Dat betekent dat je heel exact ruimte moet inkopen, wat in een vliegtuig zeer nauw luistert. Maar ook moet je zorgen dat alles op de dag van vertrek klaar is om geladen te worden, inclusief alle douaneformaliteiten. Voordat dit zover was heeft Meilink exact op maat de kisten geleverd en op locatie bij JBT FoodTech in Sint Niklaas het verpakken verzorgd. Onze projectplanning moest dus strak aansluiten op de projectplanning bij JBT.”

Via Rotterdam naar luchthaven Luxemburg (LUX)

“We hebben alles geladen in St. Niklaas en getransporteerd naar Rotterdam waar een screening plaatsvond door de EDD, Explosive Detection Dogs, en tevens het complete papierwerk in orde werd gemaakt, waaronder alle douaneformaliteiten. Aansluitend zijn de goederen getransporteerd naar de uitgaande luchthaven, Luxembourg Airport om vanuit daar te vliegen naar Shanghai Pu Dong Airport in China. De levering was CPT, wat tot de Incoterms voor JBT behoorde en Carriage Paid To betekent. De leverancier betaalt dan de transportkosten tot de plek van levering. De zending is vanaf Shanghai verder opgepakt door de Chinese vestiging van JBT FoodTech.”

Matchen van maatwerk en gewicht

Totale zending bestond uit 21 kisten met een totaalgewicht van 24.961 kilo. De grootste kist had een formaat van 3.27 meter lengte x 2.32 meter breedte x 2.65 meter hoogte en een gewicht van 6.475 kilo. De goederen zijn allemaal bestemd voor de Food Processing Industry, dit betreft een Milk Powder Canning Line. Om alles in één vlucht te verschepen, passend bij het vliegtuig én de goederen, was een fraai staaltje werk van het logistieke team van Meilink!

Meer weten

Meer weten over logistieke arrangementen voor internationale levering van apparatuur en machines? Kijk op: meilink.com of neem contact op via: Contact – Meilink.

JBT productielijn JBT FoodTech JBT productielijn Shanghai CPT levering JBT FoodTech Shanghai

Lees ook:

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Meilink ‘in the desert’ De klassieker in de woestijnrally’s, Abu Dhabi’s Desert Challenge, begint dit jaar op 25 februari. Om zeker te zijn dat de motorrijders dan ook van start kunnen, bestelde Impeco bij Meilink kisten voor het transport van de motoren. Wij leverden...

Lees meer
Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Uit het artikel in Link Magazine nummer 1: De belangrijkste les die Peter Rikken leerde in zijn jaren bij Meilink is dat je meer goed moet doen dan dat je fout doet. ‘Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken, want als je niets probeert, kom je nergens....

Lees meer
UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

Op 24 januari 2024 bestaat ons mooie bedrijf maar liefst 150 jaar! In een tijd van grote technologische ontwikkelingen, snelle startups en vele prachtige bedrijven in de maakindustrie staat  Want hoe bijzonder is het dat je als bedrijf door de uitdagingen van...

Lees meer