Meilink ontwerpt en produceert innovatieve verpakkingen voor de vier Nederlandse Solar race deelnemers van 2019

Meilink werkt met de vier teams aan mooie oplossingen en innovatieve ontwerpen voor het inpakken en vervoeren van deze zonneauto’s. Het is een heel traject van ontwerp tot de definitieve ontwikkeling en levering van maatoplossingen van de kistverpakkingen voor het vervoer van de solar auto’s naar Australië. Deze samenwerking met de solar teams past heel goed in het duurzame imago dat Meilink nastreeft. Bovendien is het een prachtig project: samenwerken met jonge, enthousiaste en betrokken mensen die mooie successen behalen.

Elk jaar een geweldige challenge

Dit jaar ondersteunt Meilink actief en enthousiast de vier Nederlandse teams. Het technisch-innovatieve en duurzame, toekomstgerichte aspect van zowel het product als de deelnemers, in combinatie met de enorme uitdaging van de wedstrijd zelf is natuurlijk geweldig! Meilink draagt met veel enthousiasme bij in de vorm van kennis en ervaring.

Voor elke auto een uniek ontwerp

De vier kisten, waar de auto’s in vervoerd zullen worden, zijn op maat gemaakt, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en vereisten. Voor de solar auto’s hebben de studententeams samen met een aantal medewerkers van Meilink flexibele verpakkingen ontwikkeld. Deze zijn geschikt voor vervoer per luchtvracht of per zeevracht, zodat ze in Australië ook geschikt zijn voor het vervoer in containers over land. Deze week meldde het team van TU Delft dat de zonne auto veilig is aangekomen in Australië.

Ontwerp voor de solar auto van Top Dutch Solar Racing, Groningen. Uitwendige afmetingen zijn zodanig dat hij in 20ft boxcontainer past.

Samen werken aan precisiewerk

Voor het bouwen van de transportboxen van de bijzondere zonne-raceauto’s heeft Meilink zijn expertise beschikbaar gesteld. In samenwerking met de studenten zijn de wensen en innovatieve ideeën uitgewerkt, waarbij ook de duurzaamheid centraal stond. Omdat de auto’s van gevoelig materiaal zijn gebouwd, is behalve de box zelf aan alle zijden zogenoemde malondersteuning noodzakelijk, zodat het vervoer zo safe mogelijk zal kunnen verlopen. Dat is een enorme uitdaging, tegelijkertijd ook het werk dat Meilink dagelijks levert aan haar klanten.

Omdat de solar auto’s speciaal voor deze race zijn gemaakt, zijn de verpakkingen ook compleet anders dan die van voorgaande jaren. Enkele gebruikte materialen van de kisten van voorgaande jaren zijn duurzaam voor andere doeleinden hergebruikt. We wensen alle teams veel succes met het behalen van hun doelen!

Eindhoven – Solar Team Eindhoven

Twente – Solar Team Twente

Delft – Vattenfall Solar Team

Groningen – Top Dutch Solar Racing

Lees ook:

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Meilink ‘in the desert’ De klassieker in de woestijnrally’s, Abu Dhabi’s Desert Challenge, begint dit jaar op 25 februari. Om zeker te zijn dat de motorrijders dan ook van start kunnen, bestelde Impeco bij Meilink kisten voor het transport van de motoren. Wij leverden...

Lees meer
Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Uit het artikel in Link Magazine nummer 1: De belangrijkste les die Peter Rikken leerde in zijn jaren bij Meilink is dat je meer goed moet doen dan dat je fout doet. ‘Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken, want als je niets probeert, kom je nergens....

Lees meer
UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

Op 24 januari 2024 bestaat ons mooie bedrijf maar liefst 150 jaar! In een tijd van grote technologische ontwikkelingen, snelle startups en vele prachtige bedrijven in de maakindustrie staat  Want hoe bijzonder is het dat je als bedrijf door de uitdagingen van...

Lees meer