Meilink verwerft belang van 100% in IPS Technology

Versnellen van de groei

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen snel gegaan bij IPS. Zowel omzet als medewerkers zijn met dubbele cijfers toegenomen en de vooruitzichten zijn goed. Innovar, de cleanroomactiviteit van IPS, maakt met name een stormachtige groei door. Het vloeroppervlak van de bestaande cleanroom wordt verdubbeld, naast de aanschaf van extra apparatuur. IPS staat op het punt om een nieuwe locatie te openen in de regio Eindhoven om ruimte te bieden aan haar eigen groeiende activiteiten. Het aantal Meilink/IPS lokaties in de regio komt daarmee binnenkort op vier. De samenwerking met de andere Meilink-bedrijven is ook goed op gang gekomen, met name met Meilink Schijndel. Voorbeeld van deze samenwerking is de Sustainability Excellence Award van ASML die afgelopen september werd gehaald.

Het roer wordt overgedragen

Peter Geerts blijft nog twee jaar als directeur verbonden aan IPS en zal geleidelijk zijn verschillende taken en functies gaan overdragen. Tot die tijd blijven Peter Geerts en Dennis Groesbeek de IPS directie voeren. Dennis Groesbeek staat sinds zijn intrede bij Meilink vier jaar geleden samen met Peter Geerts aan de leiding van IPS en Innovar. Daarnaast zit hij ook in de groepsdirectie van Meilink.

Beide eigenaren positief

Peter Rikken, DGA van Meilink, is blij met deze vervolgstap. “Onze ambities zijn grotendeels waargemaakt. Met name in Schijndel schakelen we steeds beter met ‘Eindhoven’ en ook in onze ETO (engineer-to-order) productieafdeling in Borculo gaat dat steeds beter. Daar ben ik best trots op. Ik ben heel tevreden met deze afronding en dat Peter nog twee jaar aan boord blijft. En het moet gezegd worden, Peter kan met recht trots zijn op wat hij heeft neergezet de afgelopen 25 jaar. De samenwerking met Dennis is uitstekend dus ik heb alle vertrouwen in een vloeiende overdracht de komende periode. Onze plannen zijn onverminderd ambitieus en de vooruitzichten zijn goed.” Peter Geerts voegt hieraan toe: “Daar kan ik me zeker bij aansluiten. Het past in de afspraken zoals we die hebben gemaakt, destijds. Door het samengaan met Meilink is het klantenbestand verder uitgebreid en ontstaat een gezonde klant afhankelijkheid. De link met productie is hiermee nog verder versterkt wat bijdraagt aan een verdere professionalisering. Het doet je goed, je bedrijf in dergelijke sterke handen over te dragen, zowel voor verdere groei als voor de werknemers. IPS is toch een kindje van me geworden na al die jaren en ik heb er een goed gevoel bij. Ik laat het goed achter zo.”

Over Meilink

Meilink is marktleider op het gebied van verpakken en transporteren van industriële kapitaalgoederen. Met een totaalaanbod aan ketenoplossingen (de Meilink ‘Chain Solutions’) mag het bedrijf vrijwel alle belangrijke ondernemingen uit de Nederlandse exporterende maakindustrie tot zijn klanten rekenen. Daarbij hanteert Meilink een uitgesproken merktbelofte: ‘Securing Value’, oftewel het borgen van waarde voor opdrachtgevers. Met 400 FTE, verdeeld over acht vestigingen in Nederland en een Joint Venture in China, bedroeg de omzet van Meilink in 2020 ca. 65 miljoen euro.

Over IPS Technology

IPS Technology (‘Cherishing Industrial Products’) is met 90 hoogopgeleide (HBO/WO) medewerkers actief op het gebied van ontwerpen van verpakkingen en handling tooling voor de Nederlandse maakindustrie, waaronder de high-tech en halfgeleiderindustrie. Daarbij heeft IPS ook een eigen testcentrum en cleanroom-verpakkingscentrum: Innovar.

Lees ook:

Meilink 150 jaar: Wereldspeler in hightech-verpakkingen

Meilink 150 jaar: Wereldspeler in hightech-verpakkingen

Uit het artikel in Kijk op Oost Nederland: Het is ook simpelweg een heel mooi vak, vindt Peter Rikken. “Uitdagend, vernieuwend, altijd anders. Het mooie daarbij is dat dat vernieuwende aspect ook geldt voor de bedrijven waarvoor wij werken. Het zijn belangrijke...

Lees meer
Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Meilink ‘in the desert’ De klassieker in de woestijnrally’s, Abu Dhabi’s Desert Challenge, begint dit jaar op 25 februari. Om zeker te zijn dat de motorrijders dan ook van start kunnen, bestelde Impeco bij Meilink kisten voor het transport van de motoren. Wij leverden...

Lees meer
Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Uit het artikel in Link Magazine nummer 1: De belangrijkste les die Peter Rikken leerde in zijn jaren bij Meilink is dat je meer goed moet doen dan dat je fout doet. ‘Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken, want als je niets probeert, kom je nergens....

Lees meer