Meilink sponsort opnieuw Solar Team Twente

Dit keer valt de support van Meilink in vier fases uiteen: malondersteuningen, ontwerp verpakking, bouw van de verpakking en tot slot het verpakken van de solar auto inclusief alle bijhorende materialen. De planning is dat deze fases de komende drie maanden worden uitgerold. Dit artikel focust vooralsnog op de momenteel actuele eerste fase: het produceren van de malondersteuningen voor het kunnen maken van de nieuwe solar auto. Het gaat hier specifiek om tooling voor het Solar Team Twente waarop ze de glasvezel versterkte polyester body van de auto kunnen maken.

Elke World Solar Challenge weer helemaal nieuw

Walter Markink, account manager/verpakkingsadviseur bij Meilink Borculo, is de planmatige en inhoudelijke spil tussen Meilink en het enthousiaste Solar Team Twente: “Voor elke challenge, dus om de twee jaar, staat er een compleet nieuw team studenten klaar. Op hun beurt ontwerpen en maken zij ook weer een totaal nieuwe solar auto, want de regelgeving verandert ook elke keer. Denk aan het oppervlakte van het aantal toegestane zonnecellen of de afmetingen van auto’s. We krijgen bij Meilink dus iedere keer te maken met nieuwe, jonge mensen die ons benaderen met eveneens weer een uniek sponsorverzoek. Voor ons ook heel verfrissend. Inmiddels ligt er een stevige samenwerkingstraditie, dus we doen altijd graag mee.”

Ultiem symbool van duurzaamheid

Meilink zet bij haar eigen bedrijfsvoering volop in op duurzaamheid, en dit sponsorproject past daar mooi bij. Walter: ”Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat veel relaties van Meilink uit de maakindustrie in het oosten van het land eveneens hun steentje bijdragen aan dit project. We komen dus ook onze relaties tegen bij het samenwerken aan de Solar Challenge. Dat is uiteraard niet de hoofdreden, maar het verstevigt wel de onderlinge band op een leuke manier.”

Krommingen ondersteunen bij aanbrengen kunststof

Fase 1 is nu aangebroken. Walter: “De body van de nieuwe solar auto wordt gemaakt van met glasvezel versterkt polyester bij een bedrijf dat hen ook sponsort. Daar gebruikt men mallen voor en wij leveren daarvoor de malondersteuningen. Immers, de body heeft krommingen en wordt opgebouwd uit gegoten lagen kunststof. De krommingen in die body zitten dus ook in de mal en die mal, op zijn beurt, moet je bij die cruciale krommingen ondersteunen. Dat is specifiek wat onze malondersteuningen doen. Die frezen wij van berken multiplex platen in een hoogwaardige uitvoering en kun je met een honingraatstructuur in elkaar zetten. De studenten leveren ons hiervoor zowel het plaatmateriaal als het freesprogramma aan. Er zijn twee mallen nodig. Voor de ondersteuning van de mal waarin de onderkant van de auto wordt gemaakt en voor de mal voor de bovenkant. Om een idee te geven: de grootte van de nieuwe solar auto is circa 4,5 x 1,6 meter.”

Geschikt voor duurzaam recyclen

Het maken van deze mallen is voor Meilink uitzonderlijk werk: “Maar we kunnen het goed, ook al komt het niet vaak voor. Na gebruik kunnen deze mallen duurzaam worden gerecycled, want over twee jaar in 2019, ziet de nieuwe solar auto er dan weer compleet anders uit en zijn er ook weer andere mallen nodig”, aldus Walter.

Blijf ons volgen!

Binnenkort leest u hier ook over de andere fases in dit duurzame project die Meilink sponsort: het ontwerp van de verpakking, de bouw van de verpakking en tot slot het verpakken van de solar auto inclusief alle bijhorende materialen.

Hier is een link naar een video waar u Solar Team Twente en de malondersteuning van Meilink in actie kunt bekijken.

Lees ook:

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Motoren op transport naar de woestijnrally in Abu Dhabi

Meilink ‘in the desert’ De klassieker in de woestijnrally’s, Abu Dhabi’s Desert Challenge, begint dit jaar op 25 februari. Om zeker te zijn dat de motorrijders dan ook van start kunnen, bestelde Impeco bij Meilink kisten voor het transport van de motoren. Wij leverden...

Lees meer
Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken

Uit het artikel in Link Magazine nummer 1: De belangrijkste les die Peter Rikken leerde in zijn jaren bij Meilink is dat je meer goed moet doen dan dat je fout doet. ‘Als ondernemer mag je niet bang zijn om fouten te maken, want als je niets probeert, kom je nergens....

Lees meer
UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

UNIEK JUBILEUM: 150 JAAR MEILINK

Op 24 januari 2024 bestaat ons mooie bedrijf maar liefst 150 jaar! In een tijd van grote technologische ontwikkelingen, snelle startups en vele prachtige bedrijven in de maakindustrie staat  Want hoe bijzonder is het dat je als bedrijf door de uitdagingen van...

Lees meer